مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
۰ نفر

هنر سنتی گیوه‌بافی منطقه کندازی شهر مرودشت در استان فارس ثبت ملی می‌شود.

گيوه بافي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت در بازدید میدانی از تولید انفرادی بانوان گیوه باف منطقه کندازی در شهر مرودشت گفت: ضروری است دستگاه‌های دولتی از هنرمندان این شهرستان حمایت کنند.

بهمن مردانی از احیای صنعت تخت کشی در راستای ثبت ملی هنر گیوه بافی کندازی خبر داد و افزود: صنایع دستی به عنوان یک هنر سنتی محسوب می‌شود و ما به عنوان یک مسئول در صدد هستیم تا با حمایت از هنرمندان فعال در این عرصه، زمینه‌های لازم را برای تولید، بهره‌برداری بهتر و توسعه هنرهای سنتی به عنوان یک وظیفه گام برداریم.

وی بیان کرد: صنایع دستی به عنوان یکی از مشاغل و حرفه‌های قابل اهمیت جامعه محلی به ویژه در روستاها به حساب می‌آید که بخشی از معیشت حرفه مندان نیز بدان وابسته است و ما نیز برای به وجود آوردن شرایط لازم و بهتر، اقداماتی نظیر ارائه تسهیلات، ایجاد بازارچه‌های محلی، بازاریابی‌های نوین، بومی سازی تولید کامل و ثبت ملی آن در فهرست میراث فرهنگی ناملموس در دستور کار داریم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۹ نزدیک به ۱۰۰ نفر از بانوان کندازی دارای مجوز تولید انفرادی بتوانند از تسهیلات حمایتی مشاغل خانگی بهره‌مند شوند و این اداره از تشکیل تعاونی اختصاصی بانوان گیوه باف کندازی نیز حمایت و استقبال می‌کند.

مردانی بیان کرد: رویه کندازی در منطقه از شهرت خاصی برخوردار است اما به دلیل اینکه صنعت تخت کشی در مناطق روستایی شهرستان مرودشت سالیان درازی است که متوقف شده رویه ارزشمندی که در کندازی و اهالی این منطقه تولید می‌شود به دلیل نبود صنعت تخت کشی به دیگر نقاط استان و استان‌های همجوار ارسال می‌شود و همین باعث می‌شود که نام و نشانی از رویه و همچنین گیوه کندازی بر سر زبان‌ها نباشد.

اعظم روستایی، کارشناس مسئول صنایع دستی این شهرستان با تاکید بر احیای هنرهای سنتی گیوه بافی کندازی بیان کردند: گیوه بافی یکی از هنرهای سنتی صنایع دستی محسوب می‌شود که ارتقا و بهره‌برداری مطلوب از آن نیازمند حمایت همه جانبه دستگاه‌های ذیربط است تا این هنر رونق بیشتری یافته و اینکه شاهد تأثیرگذاری آن در اقتصاد معیشتی جامعه محلی باشیم.

وی در حاشیه بازدید میدانی از بانوان گیوه باف شهر مرودشت بیان کرد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی در سطح شهرستان به رویه بافی یا روتر دوری مشغول هستند که با توجه به اینکه منطقه کندازی از دیرباز یکی از مناطق مهم رویه بافی بوده است ضرورت می‌یابد که این هنر سنتی ضمن سرمایه‌گذاری های لازم در فرآیند توسعه قرار بگیرد.

کد خبر 578242

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha